9. Glumački festival u Krapini nadmašio sva očekivanja

Završen je deveti po redu Glumački festival u Krapini i po Zagorju rezultatima koji nadmašuju sva prethodna izdanja ovog festivala. Rekordnih 9000 posjetitelja uživalo je u brojnim predstavama, čak 21 grad i općina u Zagorju bili su domaćin urnebesnim komedijama, a odigrano je 9 zanimljivih naslova u 30 različitih izvedbi. Rezultat je to za pamćenje i dakako izazov za sljedeće, jubilarno izdanje festivala. 

Zagorje i Krapina žive za GFUK.! Kako drugačije objasniti podatak koji govori da je ovogodišnji Glumački festival u Krapini i po Zagorju daleko nadmašio sve prethodne, kako po broju posjetitelja tako i po broju odigranih predstava i lokacija po Zagorju.

Atraktivne predstave i glumačka imena

Odličan izbor komedija domaćih i stranih autora te atraktivni i publici omiljeni glumci bili su glavni mamac za tako dobar odaziv publike. Ove godine glavni su adut bili predstave „Očeš nečeš, doktor“ HNK-a u Varaždinu i Kerekesh Teatra, „Bljesak zlatnog zuba“ Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“, „Političko vjenčanje“ Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba, „Krtice“ već spomenutog Kerekesh Teatra te satirička komedija „Političar“, B GLAD Produkcije iz Zagreba.

Mladi glumac Jan Kerekeš oduševio je publiku svojim urnebesnim ulogama domara i doktora u dvjema komedijama, kao i Zlatan Zuhrić Zuhra svojom interpretacijom lokalnih političara i smutljivaca, a svojim su nastupom publiku do suza nasmijali i zabavili Peđa Gvozdić, Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Mladen Čutura, Ljubomir Kerekeš, Ana Begić i mnogi drugi naši poznati glumci. Nakon svake predstave publika je imala mogućnost druženja s glumcima, što je jedinstven doživljaj kojeg nudi Glumački festival u Krapini.

Glazbeni nastupi, promocije knjiga

Uspjehu ovogodišnjeg GFUK-a pridonijeli su i drugi, izvanteatarski sadržaji kao što  su promocije dviju odličnih knjiga poezije te glazbeni nastupi Zagorje Brass Quinteta i odličnog zagorskog rock sastava La Gef. Zaljubljenicima u dobar stih predstavljena je zbirka poezije „Dok me ne razbiješ“ domaće pjesnikinje Kristine Špiranec, kao i antologijska zbirka „K suncu prosi vsaka roža“ velikana kajkavske poezije Dragutina Domjanića. A da promocije proteknu u što zanimljivijem tonu pobrinuli su se popratni glazbeni programi i prigodna čitanja stihova u interpretaciji naših poznatih glumaca.

Pripreme za 10. jubilarni GFUK

Programski direktor i jedan od osnivača festivala, glumac Adam Končić, zna da se ne živi od lovorika te uvelike radi na osmišljavanju i pripremama za sljedeće, jubilarno izdanje festivala. Končić nam pojašnjava: „Koncepcijski gledano, jubilarno izdanje festivala neće se puno mijenjati, ali bit će sigurno bogatije predstavama, off programima takodjer: koncertima, izložbama… Uglavnom, ako dosegnemo brojku od 10000 posjetitelja, što se nakon ovogodišnjih rezultata doima izglednim, nitko neće biti zadovoljniji od nas.“

Zagorje, Krapina i GFUK još jednom su dokazali da žive s glumcima i kazališnim predstavama. Kroz tri vikenda u Krapini i gostovanja diljem Zagorja publika i glumci su zajednički uživali u odabranim dramskim naslovima i komedijama. Sada kada je festival završen, a rezultati nadmašili sva očekivanja, sljedeće jubilarno izdanje festivala postavlja nove izazove pred organizatore i obvezuje na još bolji, bogatiji i zanimljivij program sljedeće godine.

Dodatne informacije, galerije fotografija i video sadržaji mogu se pronaći na službenoj stranici festivala www.gfuk.hr ili na facebooku.

 

 

 

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *