Ovog proljeća prvog petka nakon Uskrsa trebalo je početi još jedno 17-todnevno duženje naše kazališne publike i poznatih imena hrvatskog glumišta. Kako je i naša domovina iz dobro poznatog razloga pandemije uvela opravdane mjere neokupljanja tako smo teška srca morali odgoditi 13. po redu „GfuK i po Zagorju“. Festival se po prvi puta neće održati u svojem proljetnom terminu od 17.4. do 3.5. 2020. Ipak imamo dobre vijesti i s veseljem najavljujemo prolongiranje Festivala za 6 mjeseci. Najbogatiju kulturnu jesen u Zagorju  uz najpoznatije kazališne kuće i glumačke trupe u Hrvatskoj moći ćete doživjeti u novom terminu ovogodišnjeg Festivala od 3. do 18. listopada 2020. u Krapini i širom Zagorja.

            Iza nas je 12 uspješno održanih Glumačkih festivala, a našim radom je ostvarena nakana Udruge da Festival prijeđe u tradiciju u trajanju od  3 vikenda u Krapini sa gostovanjima više kazališnih naslova po Hrvatskom zagorju. Prezentirali smo kazališno i glazbeno-scensko stvaralaštvo nastalo pri kazalištima i profesionalnim glumačkim grupama na području našeg kraja proširivši festivalsku aktivnost u proteklih deset godina na ukupno 7 gradova i 32 općine 3 županije koje obuhvaća naša regija dok je Krapina  po kojoj je Festival i dobio ime  ostala jezgrom kazališnih događanja.

            Prošle godine Festival je posjetilo preko 8500 gledatelja od čega oko 2500 posjetitelja u Krapini i preko 6000 posjetitelja u 29 gradova i manjih mjesta diljem Zagorja.

Pratite nas na našoj internetskoj stranici www.gfuk.hr te na našem Facebook profilu.

 

Veselimo se jeseni i druženjima na 13. „GfuK-u i po Zagorju“!

 

U Zagrebu, 19.3.2020.                                             Predsjednik KU „GFUK“: Adam Končić

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *