25.4 . subota, 20h FESTIVALSKA DVORANA  – ODGOĐENO ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

RASPAD SISTEMA  SK“KEREMPUH“

 Borko Perić

 Glume: Ana Maras Harmander, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Anita Matić Delić, Josip Brakus, Nikša Butijer, Hrvoje Megla, Dominik Milanović, Tomislav Radić

 Raspad sistema (The Play That Goes Wrong) komedija je koju su napisali glumci i dramatičari Mischief Theatrea za izvođenje u vlastitom ansamblu. U formi teatra u teatru, u jednoj večeri, kroz aristotelovsko jedinstvo u voajerskoj poziciji pratimo propast jedne predstave i komičnu dekonstrukciju kazališnog čina. Priča je to o kazališnom ansamblu, u ovom slučaju ansamblu Kerempuha, koji igraju ozbiljan krimić (svojevrsnu posvetu Agathi Christie i njezinoj Mišolovki koja je najduže igrana drama svih vremena u povijesti kazališta), ali se unutar igre počinje doslovno događati raspad sistema.

Kao u slavnom Murphyjevom zakonu, sve ono što može poći po zlu, definitivno polazi. Glumci nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom, ali ponor u opću katastrofu jednostavno je neizbježan. Koliko je raskošan u dijalogu, ovaj tekst sadrži bogatstvo neverbalne komike te brojne mogućnosti za glumačke bravure, elemente stand-upa, ironije i autoironije te posvete Buster Keatonu i njegovoj slapstick komediji. Kao takav predstavlja izvrstan poligon za sav humorni i kreativni potencijal sjajnog Kerempuhovog ansambla.

raspad sistema kerempuh 19012018 zagreb fotografija ivan posavec
raspad sistema kerempuh 19012018 zagreb fotografija ivan posavec

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *