Riječ predsjednika 2016.

Poštovani ljubitelji dramske umjetnosti!

            Ovogodišnjeg  će travnja  naša Krapina, ali i Hrvatsko zagorje  ponovno živjeti sa glumcima i kazališnim predstavama! Želja nam je da kroz tri  vikenda u Krapini kao i kroz  gostovanja diljem Zagorja  zajednički uživamo u odabranim dramskim naslovima  ovog  9. izdanja glumačkog festivala.

            U 17 dana biti će ispričano devet  vrhunskih kazališnih priča na dvjema festivalskim  pozornicama  u Krapini, ali i u 20 dvorana gradova i općina koji su ponovno sa nama.  Pred nama je ukupno 30 izvedbi sjajnih dramskih naslova koje smo pomno odabrali za vas!

            Preporučamo da za  predstave koje će se igrati u koljevci festivala ulaznice nabavite u predprodaji na blagajni POU Krapina ili još jednostavnije putem  interneta! Cijena im je i dalje 50 kuna, a grupe od 20 i više posjetitelja imaju popust od 20 %.  Za sva gostovanja po Zagorju naši partneri,  općine i gradovi  zadržavaju  pravo odluke o visini cijene ulaznice. Vjerujemo da ćete se i u tome ugodno iznednaditi! 

            Ovogodišnji festival posvetili smo književniku Ksaveru Šandoru Gjalskom  koji je prije točno 130 ljeta napisao poznatu zbirku novela „Pod starim krovovima“ . I ove godine će portret ovog  slavnog pisca, a koji je izradio naš počasni član udruge Stjepan Đukić Pišta biti uručen svim gostujućim kazalištima i glumačkim trupama kao i Gradu Zaboku koji je kroz proteklih 7 godina „GfuK-a i po Zagorju“ bio uz nas.

            Sve naše članove, a posebice kolege glumce raduju naši ponovni kazališni susreti sa vama, vjernom nam zagorskom publikom. Nadamo se da i vi  nestrpljivo očekujete naš dolazak. Neka nam glumačka igra donese radosna  zajednička druženja! Vidimo se u Krapini i diljem našeg Zagorja!

 

Predsjednik Kulturne udruge GFUK

Adam Končić