Riječ predsjednika 2017.

Cijenjeni štovatelji kazališne umjetnosti!

            Pred nama je jubilarno izdanje Glumačkog festivala u kojem će ponovno naša Krapina, ali i Hrvatsko zagorje  živjeti sa glumcima i njihovim dramskim  postignućima. Želja nam je da kroz tri  vikenda po Uskrsu u koljevci festivala kao i kroz  dvadesetak gostovanja diljem Zagorja  zajednički uživamo u odabranim predstavama kao i popratnim programima  koje smo za vas pripremili za ovaj 10. festival!

            U 17 dana biti će izvedeno 12  vrhunskih kazališnih predstava na dvjema festivalskim  pozornicama  u Krapini, ali i u 20 dvorana gradova i općina koji su ponovno sa nama, neki od njih od samog početka „GfuK-a i po Zagorju“, 8. godinu za redom.  Pred nama je ukupno 30 izvedbi vrhunskih dramskih naslova prvenstveno komediografskog žanra. Posebno smo ponosni na prvu vlastitu produkciju, romantičnu komediju Ladislava Prežigala „Nikad nije prekasno“!

            Preporučamo da za  predstave koje će se igrati u Krapini ulaznice nabavite u predprodaji na blagajni POU Krapina ili još jednostavnije putem  interneta! Cijena im je i dalje 50 kuna  (osim za dječju predstavu „Pepeljuga“), a grupe od 20 i više posjetitelja imaju popust od 20 %.  Za sva gostovanja po Zagorju naši partneri,  općine i gradovi  zadržavaju  pravo odluke o visini cijene ulaznice. Vjerujemo da ćete se i u tome ugodno iznednaditi! 

            Ovogodišnji festival posvetili smo poznatoj književnici Mariji Jurić Zagorki koja je djetinjstvo provela u našem Zagorju, a preminula je prije 60 godina. Portret ove slavne spisateljice, a koji je izradio naš počasni član udruge Stjepan Đukić Pišta, i ove će godine biti uručen svim gostujućim kazalištima i glumačkim trupama.

            Pripremili smo za vas tri izložbe vezane na festival, družiti ćemo se i kroz dvije promocije knjiga, tri velika slavljenička koncerta… O svim popratnim programima  čitajte opširnije u nastavku ove knjižice.

            Ponosni smo da ovogodišnjim festivalom zaokružujemo brojku od 80 gostujućih predstava u Krapini od njegovog pokretanja. Ukupno  30 kazališta i profesionalnih glumačkih trupa su nas kroz ove godine pohodile i razveseljavale publiku u 6 gradova i 24 općine Hrvatskog zagorja (uz grad Krapinu).  Sa ovogodišnjim  festivalom  ostvariti ćemo 110-to gostovanje po Zagorju.

            Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom prekrasnom širenju dramske umjetnosti našim krajem!

            Sve naše članove, a posebice kolege glumce raduju naši ponovni kazališni susreti sa vama, kako kroz igrajuće predstave tako i kroz druženja po njima!  Nadamo se da i vi s nestrpljenjem očekujete naš dolazak.  Vidimo se u Krapini i diljem našeg Zagorja!

 

Predsjednik Kulturne udruge GFUK

Adam Končić