Riječ predsjednika 2021.

Poštovani posjetitelji našeg glumačkog festivala!

 

U četrnaestom izdanju našeg Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju kroz bogat program kazališnih predstava i popratnih sadržaja veselit ćemo se dolasku ljeta! Naš festival ove godine po prvi puta ima svoj ljetni termin odvijanja od 18. lipnja do 4. srpnja. U krapinsku Festivalsku dvoranu dovodimo 4 sjajne dramske predstave kazališta iz Zagreba, ponovno u večeri otvaranja festivala te kroz naredne tri subote.

Nadajući se lijepom vremenu i predstavama na otvorenom mnogi su gradovi i općine Hrvatskog zagorja ove godine poželjeli gostovanje jedne od komedija koje smo odabrali za ovogodišnji GFUK I PO ZAGORJU. Vratili smo se nekadašnjem broju naših partnera u tri županije koje objedinjuje naša regija. Vesele nas predstave u čak 7 gradova i 20 mjesta diljem Hrvatskog zagorja. Po prvi puta ćemo gostovati u gradu Zaprešiću i općini Gornja Stubica, a suradnju smo pokrenuli i s Muzejima Hrvatskog zagorja pa će se predstave igrati i u prekrasnim ambijentima njihovih muzeja. 

Drugu godinu za redom u terminu festivala gostujemo predstavom u austrijskom Gradišću ili u Burgenlandu! Bit će to mjesta Vulkaproderštof i Veliki Borištof u kojem smo lani pokrenuli našu suradnju. Izuzetno smo sretni što kao kulturna udruga širimo našu aktivnost van domovine i da će naši Hrvati ponovno moći vidjeti naše glumce uživo. Posebno zahvaljujmo Ministarstvu kulture RH koje će sufinancirati ovo vrijedno gostovanje.  

Kroz prošlogodišnji festival vidjeli smo da naša organizacija i zajednička odgovornost mogu jamčiti uživanje u predstavama u zatvorenim prostorima pa tako vjerujemo da ćemo i ove godine u onim mjestima gdje će se predstave odvijati u dvoranama uspješno sprovesti još jedno izdanje našeg festivala.

Preporučamo da za predstave u Krapini ulaznice nabavite putem internetske prodaje (ulaznice.hr) ili u pretprodaji na blagajni POU Krapina. Zahvaljujući Ministarstvu kulture, Gradu Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji i našim sponzorima cijena ulaznice za predstave u epidemiološki prorjeđenom gledalištu Festivalske dvorane je i dalje 50 kuna. Na žalost ni ove godine nemamo prodaju karata grupama, a samim time ni grupnih popusta na karte.

Dvanaesti po redu GFUK I PO ZAGORJU prepušta odluku svojim  partnerima o visini cijene ulaznice. Informirajte se o tome u sredini u kojoj biste voljeli doći na predstavu i na vrijeme nabavite ulaznicu!

Od srca se zahvaljujemo svim načelnicima i gradonačelnicima koji će ugostiti predstavu u svojoj sredini jer na taj način svim žiteljima naše regije omogućujemo da uživaju u kazalištu i profesionalnim glumcima! Ove godine GFUK I PO ZAGORJU ide od Zaprešića i Dubravice do Novog Marofa i Cestice, od Sutle i Save do Bednje i Drave!

Želimo vam da odvojite koju večer za izlazak na predstavu i uživate, možda i pod zvijezdama!   

Vidimo se na prvom ljetnom GFUKU I PO ZAGORJU!

 

 Predsjednik Kulturne udruge „GFUK“

Adam Končić