15. GFUK I PO ZAGORJU ljetno izdanje

 

15. GFUK I PO ZAGORJU ljetno izdanje 24. 6. – 3. 7. 2022.

 
Vrhunske predstave pod zvijezdama!

 

 
Max teatar, Zaprešić: Antun Šoljan ROMANCA O TRI LJUBAVI
režija: Marina Kostelac
igraju: Helena Minić Matanić, Amar Bukvić, Marina Kostelac i Pero Juričić
24.6. pet. 20 sati, atrij dvorca Veliki Tabor, Desinić
26.6. ned. 20 sati, amfiteatar podno dvorca Trakošćan, Bednja
 
Lectirum teatar, Zagreb: Milan Grgić NE DAJ SE NJOFRA
režija: Zoran Mužić
igraju: Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica Kirin i Mladen Čutura
28.6. uto. 20 sati, plato uz zgradu općine, Zagorska Sela
1.7. pet. 20 sati, Trg Gospe Kunagorske, Pregrada
2.7. sub. 21 sat, Hušnjakovo, Krapina
 
Adam scena, Zagreb: Robert Krajinović ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI
režija: Robert Krajinović
igraju: Monika Mihajlović, Robert Krajinović i Adam Končić
30.6. čet. 21 sat, atrij dvorca Oršić, Gornja Stubica
1.7. pet. 20 sati, igralište osnovne škole, Petrovsko
 
 
B GLAD produkcija, Zagreb: Igor Weidlich WHO THE FU*K IS BIBA?!
režija: Boris Kovačević
igraju: Petra Kurtela i Slavko Sobin
1.7. pet. 20 sati, Park hrvatske mladeži, Zlatar
2.7. sub. 20 sati, ReGarden, Zabok
3.7. ned. 20 sati, Stari grad, Konjščina

 

ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE BESPLATAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

GFUK 2022.

 

Svečano je započeo 15. po redu ˝GFUK i po Zagorju˝ uz druženje i smijeh, s predstavom “Boeing Boeing” Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca , a pod režijskom palicom Nine Klefin. U predstavi igraju Dorian Paulić, Sanja Toth, Vladimir Andrić, Katarina Krištić, Matea Grabić Ćaćić i Matea Marušić

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Za prvu smo večer uživali u sjajnoj predstavi, a već sutra nam slijedu predstava ‘Ljubav, gubici i moda’, a u kojoj igraju Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Matija Prskalo, Karmela Vukov Colić i Mirna Medaković. I onda u finalu dvije subote predstave ‘Škrtac’ i ‘Tko pjeva zlo ne misli’ – rekao je prilikom otvorenja predsjednik Kulturne udruge ‘GFUK’ Adam Končić.

Ljudi su zdušno prihvatili profesionalnu kazališnu umjetnost i neke sredine već imaju ekskluzivnu pretplatu na dobre predstave u godini koja se otvara, očito su gradonačelnici i načelnici shvatili da preko nas mogu odlične predstave i glumce dovesti u svoje sredine – dodao je Končić.

 

Otvorenju je nazočila i krapinsko – zagorska zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula kako je ˝GFUK˝ izrazito vrijedna manifestacija u Zagorju. Ovaj festival daje jedan veliki doprinos kulturi i kulturnim događanjima na području naše županije. U 14 godina odigrano je preko 120 predstava, pratilo ih je preko 80 tisuća gledatelja, što govori o tome koliko je poseban i dobar u tome da Zagorke i Zagorce naviknemo na kazalište i predstave, što je velika vrijednost ovog festivala, osim činjenice da nam u Zagorje dovodi predstave renomiranih kazališta – rekla je na kraju Petek koja je nakon predstave Adamu Končiću, predsjedniku Kulturne udruge „Glumački festival u Krapini“ – GFUK uručila Zahvalnicu KZŽ povodom 15. obljetnice postojanja i organiziranja Glumačkog festivala u Krapini, za doprinos očuvanju i promicanju dramske umjetnosti i kulturne djelatnosti te za promociju Krapinsko – zagorske županije u zemlji i svijetu.

Da je festival neizostavan dio godišnjeg kalendara kulturnih događanja u Krapini, istaknuo je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. Bez obzira koliko su nam Zagreb ili Varaždin blizu, mnogi se teško odlučuju da idu na predstave tamo i drago mi je da nam kazalište dolazi ovamo i da svi mogu uživati u predstavama – rekao je gradonačelnik.