GFUK I PO ZAGORJU 2023.

PREDSTAVE KOJE IGRAJU DILJEM ZAGORJA:

 

 

Milan Grgić
MALI RAJ
Glumačka družina Histrion, Zagreb

Sjajna komedija poslije koje se osjećamo vrhunski, koja poetizira umjetnost, ali i ljubav kao veliku iscjeliteljsku silu.

 

 

REDATELJ Zoran Mužić
GLUME Ana-Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Ivica Pucar i Borna Galinović

 

Stavljajući na svoj program obiteljsku komediju “Mali raj”, Glumačka družina Histrion odaje počast znamenitom piscu, komediografu, libretistu i scenaristu Milanu Grgiću. U veseloj igri susreću se spisateljska vještina i histrionsko glumačko nadahnuće i stvaraju predstavu koja slijedi bogatu tradiciju histrionskih uspješnica. Nespretni ljubavnici, vinski obrati u radnji, osebujni karakteri stvaraju komično i veselo ozračje predstave pripovijedajući pritom velike priče o malim ljudima. Ovdje smijeh, kojega dobivamo kao rezultat kazališnog umijeća i plemenitog nagnuća glumaca stoji nasuprot dramatičnih i i teških vremena u kojima živimo.

 

__________________________________________________

 

Matko Elezović
UDAVAČE
Hit teatar, Zagreb

Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima i pravilima do onog iz vedra neba luckaste bakice. Komedija koja će vas nasmijati do suza!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REDATELJ Mario Kovač
GLUME Erna Rudnički , Matea Elezović Brdar i Jan Kerekeš

 

Britkim i zaigranim humorom ova hit komedija svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja i propitkuje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog “sudbonosnog da”. Radnja je vezana na cijelu lepezu vjenčanja, pa sve do jedne neobične svadbe iz koristi radi financijskog poticaja OPG-u. Predstava objedinjuje čak petnaest šarolikih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja, a utjelovljuje ih izvrstan glumački trio. Ova komedija višestruko opravdava ime kazališta!

 

__________________________________________________

 

Igor Weidlich
PUNI PANSION
B GLAD produkcija, Zagreb

Vrckava i energična glumica uskače u više od 20 uloga u novoj vatrenoj komediji o čudesnoj sezonki!

 

 

REDATELJ Tihana Strmečki
GLUMI Katarina Baban

 

Prema motivima velikog broadwayskog hita “Fully Committed” dolazi domaća inačica predstave koja ostaje u dugom pamćenju, a u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Otkrijte na što su spremni “mali ljudi” koji na današnjem nemilosrdnom tržištu rada svim snagama nastoje očuvati svoje dostojanstvo i snove. Kakve veze imaju recepcija, vibratori, karmine i začepljen toalet saznajte u vrhunskoj monodami!

 

__________________________________________________

 

Niel Simon
HOTEL NOSTALGIJA
Lectirum teatar, Zagreb

Romantična komedija u kojoj tri zanimljive životne priče smještene u istom hotelu donose vrhunska glumačka imena.

 

 

REDATELJ Nina Kleflin
GLUME Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura

 

Ova zanimljiva komedija smješta likove u naš prepoznatljiv suvremeni prostor gdje karakteri, situacije, zablude te humor koji proizlazi iz neobičnih životnih situacija publiku ne ostavljaju ravnodušnom.

 

__________________________________________________

 

 

Ivan Leo Lemo
ČUDO
Kazalište Moruzgva, Zagreb

 

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Odgovore ćete pronaći ovoj duhovitoj predstavi.

 

 

REDATELJ Ivan Leo Lemo
GLUME Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja

 

Žena iz naroda postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine. Tu počinje ova zanimljiva komedija prošarana songovima poznatog glazbenika Zvonimira Duspera Dusa. Izaberite “ČUDO” jer je to jedina politička predstava zbog koje nećete zažaliti što ste “izašli na izbore!”

 

__________________________________________________

 

 

Robert Krajinović
ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI
Adam scena, Zagreb

Hit komedija koju s nestrpljenjem čeka preko 250 000 gledatelja! Treću godinu diljem Zagorja.

 

 

REDATELJ Robert Krajinović
GLUME Monika Mihajlović, Robert Krajinović i Adam Končić

 

U studiju lokalne televizije voditeljica Lana Pišček bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika te na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide od ruke. U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju, od priprostog saborskog zastupnika, preko “wanna bee” pjevačice i samoprozvane kraljice instagrama do nadobudnog pjevača iz talent showa… Predstava rođena u doba korone, puna situacija iz javnog života donešenih na vrhunski humorističan način!

 

__________________________________________________

 

Skupina autora
KAJ JE LJUBAV ZGK
Komedija i KU GFUK

Veličinu i dubinu ljubavi nemoguće je dokučiti zato ju je glavni akter ove predstave odlučio opjevati.

 

 

REDATELJ I GLUMAC Adam Končić
GLAZBENICI Petar Haluza / Krešimir Marmelić – violina, Vinko Grubešić / Stin Lebar – violončelo, Alan Dović / Dubravko Sulik – gitara, Tomislav Parmać / Oliver Belošević – klavir

 

Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju potpisuju autori: Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner, Ivan Kovačić i Zoran Predin a izvodi ih kvartet akademskih glazbenika orkestra ZGK Komedija.

Ovdje umješnost glumca, pjevača, kabare majstora nalazi svoj pravi trenutak, pa će svi oni posjetitelji spremni na davno zaboravljen stih uz glazbenu pratnju, ali i istovremeno zabavu kroz glazbene brojeve itekeko uživati.