Riječ predsjednika 2022.

Petnaesto izdanje festivala je pred nama!

Draga publiko, ponosni smo da je pred nama mali jubilej, petnaesta godina Glumačkog festivala u Krapini, ujedno i trinaesta godina gostovanja predstava diljem Zagorja! Nakon dvije pandemijske godine, predlanjskog jesenjskog i lanjskog ljetnog izdanja festivala, ove godine se vraćamo u naš stalni temin odvijanja.

Od petka po Uskrsu u sedamnaest dana festivala donosimo jedanaest kazališnih predstava koje će se odigrati u sedam gradova i dvadeset i jednom mjestu Hrvatskog zagorja, ali i u dva mjesta Gradišća. Ukupno trideset i tri izvedbe koje bi vam trebale donijeti obilje smijeha i vrhunske zabave!

U Festivalskoj dvorani u Krapini gostovati će 4 sjajne komedije. Posebno nam je drago da će Festival otvoriti vinkovačko Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ sa svojim nedavno osnovanim profesionalnim ansamblom i vrhunskim „Boeingom“, kao i da je s nama nakon dugo vremena HNK iz Zagreba sa hit predstavom „Tko pjeva zlo ne misli“! Pozivamo vas i na glazbeno-poetsku slavljeničku večer 6. svibnja u kojoj ćemo obilježiti 15 godina Festivala i 55 godina umjetničkog stvaralaštva supokretača GFUK-a Ladislava Prežigala!

Za ovogodišnji GFUK I PO ZAGORJU pripremili smo čak 8 naslova. Posebno nam je drago da će predstava ZGK Komedija „Nije bila peta, bila je deveta“ koju ste prije 4 godine mogli vidjeti u Krapini, gostovati u tri naša grada, Zaboku, Klanjcu i Oroslavju. Grad Oroslavje ove je godine u svoj novouređeni Dom kulture odlučio ugostiti čak dva kazališna naslova! Predstava „Ljubav, gubici i moda“ koprodukcije iz Zagreba jedina je koja će igrati i u Krapini i po Zagorju, u gradovima Zaprešiću i Novom Marofu te u Svetom Križu Začretju. Scena Gorica iz Velike Gorice treću godinu zaredom gostuje Zagorjem s komedijom „I živjele su sretno…!?“, ali i dvije večeri za naše gradišćanske Hrvate. Tu su i dalje sjajne predstave Kerekesh teatra iz Varaždina, B GLAD produkcije i Lectirum teatra iz Zagreba. Radost nam je da su po prvi puta s nama Varaždinske Toplice i Kraljevec na Sutli!

Ovim putem zahvaljujem svim načelnicima i gradonačelnicima koji svojom suorganizacijom sudjeluju ugošćavanjem predstava u svojim sredinama, a posebnu zahvalu upućujemo tvrtki HIS Višnjica koja 8. godinu za redom časti svoje mještane gostovanjem jedne predstave u njihovom mjestu!

Kroz prošlogodišnje ljetno izdanje Festivala vidjeli smo koliki je interes za igranje predstava pod vedrim nebom, na prekrasnim lokacijama diljem Zagorja, a neka od gostovanja dugo ćemo pamtiti. Odlučili smo da ćemo ove jubilarne 15-te godine ponuditi organizaciju mini ljetnog izdanja festivala u terminu od 24. lipnja do 3. srpnja. Vjerujemo da će u ovoj inicijativi biti uspješno nastavljena i prošlogodišnja suradnja s Muzejima Hrvatskog zagorja te da će se predstave ponovno igrati i u njihovim prekrasnim ambijentima.

Za predstave u Krapini ulaznice nabavite putem internetske prodaje ili u pretprodaji na blagajni POU Krapina. Zahvaljujući vraćanju Festivalske dvorane u njezin puni kapacitet ove godine ponovno nudimo grupnu kartu za 20 i više posjetitelja po predstavi za koju imate pravo na popust od 20 %. Za predstave van Krapine naši partneri odlučuju o visini cijene ulaznice. Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj novouređenoj internetskoj stranci kao i preko društvene mreže Facebook.

Želimo vam da uživajte u predstavama kao i u druženjima s glumcima nakon njih! Dobro nam došli na 15-ti GFUK I PO ZAGORJU!

 

 

Predsjednik Kulturne udruge „GFUK“
Adam Končić