Aktivnosti Udruge

Poštovani posjetitelji našeg Glumačkog festivala!

 

 

         Nakon prošlogodišnjeg obljetničkog izdanja, pred nama je 16. Festival sa 4 kazališna naslova u Krapini i 8 predstava po Zagorju. Ponosni smo na našu treću produkciju koju smo dugo planirirali, a zimus su se stekli svi uvjeti da se ona i ostvari. Nakon dviju predstava koje su nastale na tekst našeg suosnivača Ladislava Prežigala „Nikad nije prekasno“ (red. Z. Mužić, igrali S. Marin i Z. Gračić) i „Idi p vidi“ (red. D. Mađarić, igrale M. Krajcar i M. Kolb), o Valentinovu je u Klubu kazališta Komedija u Zagrebu premijerno izvedena glazbeno-poetska predstava  „Kaj je ljubav“. Ovim mojim autorskim projektom otvoriti ćemo naš Festival, te ga reprizno odigrati na dan zatvaranja u predvorju Muzeja krapinskih neandertalaca u sklopu obilježavanja 830-te obljetnice osnutka Grada Krapine. Predstavu koja je nastala u koprodukciji sa ZGK Komedija krasi 8 pjesama koje pjevam na kajkavskom jeziku čiji su autori mahom iz našeg zagorskog bazena, odabrana poezija naših suvremenika (E. Kišević, Ž. Krznarić i L. Prežigalo), te vrhunsko muziciranje četvorice kolega, stalnih članova našeg orkestra Kazališa Komedija. Predstavu Vam toplo preporučujem!

       U nastavku druženja kroz vikende, u Festivalsku dvoranu dolaze 3 velike ansambl predstave etabliranih zagrebačkih gradskih kazališta gdje ponovno donosimo i jedan premijerni naslov,  proslavljenu komediju Branislava Nušića „Ožalošćena porodica“ u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh.   

       Zagorjem će gostovati čak 8 naslova od kojih komediju „Hotel Nostalgija“ Lectirum teatra iz Zagreba dovodimo i u Gradišće, gdje našim Hrvatima već četvrtu godinu unutar Festivala nudimo predstavu na materinjem jeziku.

Zahvaljujem svim gradonačelnicima  i načelnicima koji suorganizacijom sudjeluju u širenju našeg Festivala diljem Zagorja, kao i tvrtki HIS Višnjica koja već devetu godinu za redom svoje mještane časti jednim kazališnim naslovom, a ovog proljeća će to biti upravo naša nova predstava „Kaj je ljubav“!

       Hvala od srca Ministarstvu kulture, Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Krapini kao i svim sponzorima i donatorima bez kojih ovako velika kazališna manifestacija ne bi mogla živjeti putujući ka svojoj punoljetnosti!

 

       S ponosom najavljujemo naše treće ljetno izdanje Festivala po prekrasnim lokacijama diljem Zagorja u terminu od 23. lipnja do 2. srpnja, čime će se nastaviti naša uspješna suradnja s Muzejima Hrvatskog zagorja. Ovim putem pozivamo sve sredine koje imaju atraktivne prostore na otvorenom da nam se obrate.

      Ulaznice za predstave u Festivalskoj dvorani nabavite putem internetske prodaje ili u pretprodaji na blagajni POU Krapina. Visinu cijene karte morali smo povećati na 10 eura. Za našu predstavu „Kaj je ljubav“ nudimo ulaznicu po posebnom popustu, a za ostale naslove grupnu kartu (20 i više posjetitelja po predstavi) 20 % jeftinije. Za predstave koje će se izvoditi Zagorjem naši partneri odlučuju o visini cijene ulaznice.

     Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj internetskoj stranci www.gfuk.hr, te na društvenoj mreži Facebook.

     Nakon 15 uspješno održanih Festivala, preko 44 000 posjetitelja u Festivalskoj dvorani u Krapini, preko 45 000 gledatelja u 8 gradova i 25 općina triju županija vezanih na naše Hrvatsko zagorje, 121 kazališnog naslova u 339 izvedbi veselimo se još jednom bujnom kazališnom proljeću našim zelenim krajem!

    Dobro nam došli, uživajte u odabranim predstavama, u druženjima s mojim kolegama i svima nama! 

                                                                             Predsjednik Kulturne udruge  „GFUK“

                                                                                                   Adam Končić

 

 

 

 

TIJELA UDRUGE

PREDSJEDNIK UDRUGE:

Adam Končić

PODPREDSJEDNIK UDRUGE:

Ladislav Prežigalo

TAJNIK UDRUGE:

Valentina Vidović

IZVRŠNI ODBOR:

predsjednik Udruge Adam Končić
podpredsjednik Udruge Ladislav Prežigalo
tajnik Udruge Valentina Vidović
ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović
direktorica TZ Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak
predstavnica Grada Krapine Ivana Ferk Pavić
predstavnica Krapinsko-zagorske županije Mirjana Smičić Slovenec
predstavnica Kulturne udruge Dunja Belošević
predstavnica Kulturne udruge Elvira Belošević

NADZORNI ODBOR:

predsjednik Zlatko Benčić
Marijan Sente
Ivana Novosel

STEGOVNA KOMISIJA:

Jasna Buconjić
Vital Končić
Edo Orsag

 

OTVORI OVDJE: POPIS ČLANOVA UDRUGE PO ABECEDI

 

POGLEDAJTE VIDEO KAKO JE TO IZGLEDALO PROŠLE JUBILARNE GODINE:

Novosti festivala

 

 

Statut KU GfuK pogledajte ovdje:

 

STATUT KU UDRUGE GFUK