Riječ predsjednika 2018.

Poštovani ljubitelji kazališne umjetnosti!

Nakon uspješno održanih 10 godina Festivala s ponosom vas pozivamo na nastavak naših druženja uz dobre predstave u Krapini i diljem Hrvatskog zagorja. U jedanaestom izdanju Festivala priredili smo vam četiri sjajne komedije zagrebačkih kazališta koja će gostovati u našoj krapinskoj festivalskoj dvorani, a sretni smo da za naše najmanje po prvi puta dolazi i Zagrebačko kazalište lutaka s legendarnom Ježevom kućicom.

Za već uhodani GFUK I PO ZAGORJU spremno je šest dramskih naslova koji će gostovati u čak 25 mjesta. Među njima ističemo još jednu uspješnu komediju našeg počasnog člana udruge Ladislava Prežigala Idi pa vidi koja je premijerno izvedena početkom ožujka u Zagrebu. Posebno nam je drago da po prvi puta gostujemo u Mariji Gorici, Zagorskim Selima, Mokricama i Stubičkim Toplicama. Najljepša hvala svim načelnicima i gradonačelnicima koji su uz nas! Njihovom podrškom naš ovogodišnji 17- dnevni glumački pleter čini okruglu brojku od 30 predstava!

Molimo vas da za predstave koje će gostovati u Krapini ulaznice nabavite u pretprodaji na blagajni POU Krapina ili putem interneta.

Nakon počasnog niza od 10 sjajnih portreta poznatih osoba iz kulturne prošlosti Hrvatskoga zagorja našeg počasnog člana udruge, slikara Stjepana Đukića Pište, ove ćemo godine po prvi puta kazalištima koja gostuju uručiti odabrani učenički rad koji je nastao u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Sretni smo da je naša inicijativa pala na plodno tlo i stoga od srca hvala ravnateljici gospođi Božici Šarić kao i njezinom stručnom timu!

Naš partner Pučko otvoreno učilište iz Krapine pripremio je za vas izložbu vezanu za ovogodišnji Festival koju ćete moći vidjeti u Maloj dvorani u dane trajanja Festivala. Družit ćemo se i uz promociju zbirke pjesama još jedne odabrane Zagorke, a o svemu navedenom kao i o lijepim brojkama vezanim za dosadašnjih deset godina našega rada čitajte u nastavku ove knjižice.

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima te svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli ovom prekrasnom širenju dramske umjetnosti našim krajem! Uz vas ne bismo mogli ostvariti naš cilj da i ovo proljeće kazalište može doživjeti svaki mještanin našeg predivnog Hrvatskog zagorja!

Sve naše članove kao i kolege glumce raduju naša ponovna kazališna druženja s vama pa vas i ovim putem pozivam da nam se pridružite! Vidimo se u Krapini i diljem našeg Zagorja!

Predsjednik Kulturne udruge GFUK

Adam Končić