RIJEČ PREDSJEDNIKA 2024.

Poštovani ljubitelji dobrih kazališnih predstava!

Donosimo vam još jedno izdanje našeg Glumačkog festivala, 17. po redu.  Pred nama su 4 izvrsne predstave zagrebačkih kazališta koje ćete moći vidjeti u Festivalskoj dvorani u Krapini i 6 predstava koje će igrati diljem Zagorja.

Čak 3 predstave koje dovodimo u Krapinu („Krava na granici“, „Kraljevo“ i „Pljjuska“) nedavno su imale svoje zagrebačke premijere i ovo im je prvo gostovanje van Zagreba.

Još jedna nedavno premijerno izvedena predstava „Sretni ljudi“, našeg dugogodišnjeg partnera, Kazališne grupe Lectirum iz Zagreba, našim će Festivalom započeti svoje putovanje dvoranama Hrvatske. Za gostovanja na pozornicama Zagorja još su 3 odabrane predstave kazališta čija se suradnja s našim Festivalom iz godine u godinu potvrđuje u izvrsnosti (Scena Gorica, Moruzgva teatar, B GLAD Produkcija) te predstava GALA teatra iz Zagreba koji po prvi puta gostuje na našem Festivalu sa sjajnom komedijom „Otvoreni brak“. Veseli nas što ćemo ovom predstavom na dan zatvaranja Festivala gostovati i u Velikom Borištofu za naše gradišćanske Hrvate i time obilježiti petogodišnju uspješnu suradnju.

Posebno smo ponosni na glazbeno-poetsku predstavu „Kaj je ljubav“ koja je prošle godine uoči Valentinova nastala u koprodukciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija i naše Kulturne udruge, a zadnji je gostujući naslov našim krajem. Predstava je prošle godine 3 puta izvedena u Krapini, gostovali smo u 15 mjesta diljem regije i odigrana je 12 puta u Klubu kazališta Komedija, u prostoru gdje je i rođena u Zagrebu. Nadamo se da ćemo izvedbama u sklopu našeg Festivala kao i onim drugim planiranim gostovanjima diljem domovine dirnuti publiku kao i kroz dosadašnjih 30-tak odigranih predstava!

Pozivamo vas na književno-poetsko druženje u predvečerje uoči naše zadnje predstave u Krapini, u subotu 20. travnja od 18 sati u Malu dvoranu POU Krapina, gdje će vam se predstaviti 15-ak pjesnika našeg zagorskog kruga, na čemu zahvaljujemo Društvu Kajkaviana iz Donje Stubice na suorganizaciji! U istom prostoru moći ćete pogledati izložbu plakata i fotografija predstava 17. Festivala koju tradicionalno priređujemo.

Naša udruga je prije 3 godine pokrenula Ljetno izdanje glumačkog  festivala koje će se i ove godine održati od 28. lipnja do 7. srpnja po prekrasnim lokacijama diljem Zagorja. Predstave pod zvijezdama donosimo u partnerstvu s Muzejima Hrvatskog zagorja te gradovima i općinama naše regije koji imaju atraktivne prostore na otvorenom.

Veselimo se našem zagorskom kazališnom proljeću i druženjima s vama!

 

                                                                 Predsjednik Kulturne udruge „GFUK“

                                                                                                   Adam Končić