LJETNO IZDANJE

 

LJETNO IZDANJE 2024.

 

 

Ljetno izdanje Glumačkog festivala u suorganizaciji Kulturne udruge GFUK, jedinica lokalne samouprave te turističkih zajednica Hrvatskog zagorja dolazi na čak 14 lokacija!

 

Ovoga ljeta, Glumački festival u Krapini GFUK donosi jedinstveno kulturno iskustvo ljubiteljima kazališta diljem Zagorja. U sklopu ljetnog izdanja festivala, predstave će se održavati na čak 14 lokacija, omogućujući široj publici da uživa u vrhunskim kazališnim izvedbama pod otvorenim nebom.

Na rasporedu su četiri izvanredna naslova koji će se izvoditi u posebnim otvorenim prostorima, prilagođenima ljetnom ambijentu i prirodnoj ljepoti Zagorja. Ovaj festival ne samo da pruža kulturnu obogaćenost, već i doprinosi promociji i valorizaciji lokalnih sredina, spajajući umjetnost i zajednicu na jedinstven način. Pogledajte premijerne naslove; Kazališta Moruzgva „Preki preko veze“ u kojoj igraju Petra Kurtela, Matija Šakoronja i Filip Detelić te Lectirum Teatra „Sretni ljudi“ u kojoj igraju Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović i Mladen Ćutura. Tu su još dvije zanimljive predstave: Produkcija Kulturne udruge GFUK i ZGK Komedija „Kaj je ljubav“ u kojoj igra Adam Končić s glazbenim kvartetom i Gala teatar „Otvoreni brak“ u kojoj igraju Matija Prskalo i Slavko Juraga.

Posebno će vas veseliti činjenica da je ulaz na sve izvedbe potpuno besplatan, što omogućuje svima, bez obzira na financijske mogućnosti, da sudjeluju u ovom kulturnom događaju.

Predstave stižu u: Krapinu, Bedekovčinu, Klanjec, Brdovec, Gornju Stubicu, Novi Golubovec, Desinić, Pregradu, Kumrovec, Mariju Goricu, Zlatar, Kraljevec na Sutli, Petrovsko i Konjščinu. Informacije o početku i lokacijama potražite putem društvenih mreža ili na www.gfuk.hr

Iskoriste ovu priliku, uživajte u kazališnoj umjetnosti i provedite nezaboravne ljetne večeri u društvu izvrsnih glumaca i zanimljivih predstava.

Dobro došli na ljetni GFUK – mjesto gdje umjetnost susreće prirodu!

__________________________________

 

LJETNO IZDANJE 2023.

Uoći Ljetnog glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju jučer je održan tradicionalni bajkerski susret Zagorjem članova Kulturne udruge “GFUK”, umjetnika i sponzora Festivala. Cilj ovog druženja je promocija Ljetnog izdanja glumačkog festivala koji treću godinu za redom nudi predstave pod zvijezdama po atraktivnim lokacijama diljem Zagorja. Bajkeri su se jučer okupili na Hušnjakovom gdje će ovaj petak Festival otvoriti predstava “ČUDO“ Teatra Moruzgva iz Zagreba u kojoj igra naš Oroslavčan Matija Šakoronja. U istoj večeri su predviđene još dvije predstave: “KAJ JE LJUBAV” Kazališta Komedija i KU “GFUK” u parku Velika graba u centru mjesta Sračinec i “DIREKT U GLAVU”  B GLAD produkcije u Starom selu u Kumrovcu. Motociklistički susret je u nastavku povezao još 2 prekrasna lokaliteta gdje će se ovaj vikend igrati predstava nastala u koprodukciji ZGK Komedija i KU “GFUK” “KAJ JE LJUBAV”. Amfiteatar ispod dvorca Trakošćan bilo je njihovo prvo odredište. U nastavku se družilo na imanju obitelji Zdravka Hrženjaka u Višnjici, vlasnika OPG-a i jednog od direktora tvrtke HIS Višnjica koja je ovo proljeće 9-tu godinu za redom za svoje sumještane ugostila novu GFUK-ovu predstavu “KAJ JE LJUBAV”. Navratilo se i do Voodo jezera u Žarovnici vlasnika Damira Mavreka, člana poznatog rock-banda “Peti element”. Finale druženja bio je na bedekovčanskim jezerima gdje su ih dočekali članovi HViDR-e sa slasnim roštiljem. Upravo tamo će Končić uz četvoricu kolega iz orkestra ZGK Komedija ovu nedjelju održati svoju predstavu “KAJ JE LJUBAV”. Svakako valja istaknuti da će za sve predstave ulaz biti slobodan. Više informacija o naslovima i vremenu igranja možete promaći na njihovoj internetskoj stranicu i na društvenim mrežama.

 

 

Vrhunske predstave pod zvijezdama!

 
 
Pred nama je već treća “ljetna verzija” Glumačkog festivala koja diljem Zagorja igra na predivnim lokacijama na otvorenom. Ulaz na sve izvedbe je slobodan!