U petak 18. lipnja 2021. je u krapinskoj Festivalskoj dvorani otvoreno 14. izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju, popularnog GFUK-a, koji se po prvi puta održava u svom ljetnom izdanju.

Predsjednik Kulturne udruge GFUK i glavni pokretač Festivala, glumac i pjevač Adam Končić, zahvalio je Gradu Krapini i Krapinsko – zagorskoj županiji te Ministarstvu kulture na podršci. – Ministarstvo prati Festival već niz godina, a po prvi puta prati Festival van granica Hrvatske. Već drugu godinu gostujemo u Gradišću s jednom predstavom unutar Festivala, baš s večerašnjom predstavom, za naše Hrvate u Austriji – rekao je Končić, pozvavši sve da uživaju u predstavama.

Predstavi je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je izrazila zadovoljstvo početkom festivala. – Nakon ove pandemije i nakon što smo svi bili zatvoreni, jako je lijepo vidjeti ljude koji su zaista sretni došli na otvorenje i prvu predstavu. GFUK ima veliko značenje za kulturnu kartu događanja Krapinsko – zagorske županije, prvenstveno zbog toga što je uveo tradiciju posjećivanja kazališnih predstava i dolaska renomiranih kazališta u naše gradske sredine, ali ono što je još važnije, u mnoge ruralne sredine. U našim općinama i gradovima za vrijeme trajanja GFUK – a odvijaju se sjajne predstave. Krapinsko – zagorska županija od samog početka podržava ovu manifestaciju, čestitke organizatorima i nadam se da će biti uspješno i veselo – rekla je zamjenica župana.

Ove godine po Zagorju će igrati 4 naslova – Komedija ‘I živjele su sretno’ gostovat će u Novom Marofu, Zaprešiću, Desiniću, Brdovcu i Konjščini. Radi se o produkciji Scene Gorica iz Velike Gorice. Predstava Dekorater Kazališne grupe Lectirum gostovat će u Dubravici, Svetom Križu Začretju, Tuhlju, Pregradi, Beletincu i Marčanu. Predstava ‘Šund naš svagdašnji’gostovat će Marija Gorici, Babinjcu, Brestovcu Orehovičkom, Maču, Zlatar Bistrici, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima, Klanjcu, Loboru, Višnjici i Mariji Bistrici. Predstava ‘Huligan’ Male scene iz Zagreba gdje Matija Šakoronja, rodom iz Oroslavja, nagrađivan upravo za ovu predstavu, gostuje u svojem Oroslavju, Zaboku, Gornjoj Stubici i Kumrovcu.

FOTOGRAFIJE PRVOG TJEDNA POGLEDAJTE OVDJE:

KRAPINA – predstava “Šund naš svagdašnji”, Adam scena, Zagreb i “Gruntovčani” i SK Kerempuh, Zagreb

OROSLAVJE – predstava “Huligan” Mala scena Zagreb

MAČE – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena, Zagreb

BRESTOVEC OREHOVIČKI – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena, Zagreb

NOVI MAROF – predstava “I živjele su sretno…?” GK Scena Gorica, Velika Gorica

ZABOK – predstava “Huligan” Mala scena Zagreb

MARIJA GORICA – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena, Zagreb

BABINEC – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena, Zagreb

GORNJA STUBICA – predstava “Huligan” Mala scena ,Zagreb

đ

AUSTRIJA -Veliki Borištof – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena Zagreb

AUSTRIJA -Vulkaproderštof – predstava “Šund naš svagdašnji” Adam scena Zagreb