Dragi ljubitelji kazališne umjetnosti!

 

            Simbolično trinaesto izdanje našeg Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju stiže samo za vas, naše vjerne posjetitelje u prolongiranom terminu. Po prvi put početkom jeseni, od 3. do 18. listopada predstavama u Krapini i kroz nekoliko gostovanja po našem Hrvatskom zagorju, ali po prvi put i van domovine! Nakon „branja grojzdja“ i ostalih jesenskih plodova valja ubrati i pokoju dobru predstavu koju smo pripremili za vas!

            Naša tradicija odvijanja festivala iza Uskrsa naprasno je prekinuta iz svima dobro poznatog razloga, a ovdje mu namjerno ne želim ni imena spomenuti. Na početku jubilarnog 55-tog Tjedna kajkavske kulture 7. rujna ove godine ponovno smo ugostili jedan kajkavski dramski naslov i na taj način provjerili može li sve dobro funkcionirati i u novim normalnim uvjetima. Naravno da može! Kroz dvije rasprodane predstave vidjeli smo da naša organizacija i zajednička odgovornost mogu jamčiti uživanje u kazalištu i u ovim vremenima. Vjerujemo da ćemo u novom terminu uz odgovornost prema sebi i drugima uspješno sprovesti još jedno izdanje svetkovine dramske umjetnosti vama i nama na radost!

            Naša zipka iliti kolijevka festivala ugostit će 4 sjajne predstave kroz 3 prve subote listopada i  treću nedjelju kada ćete na dan zatvaranja festivala moći pogledati najnagrađivaniju predstavu za djecu u protekloj godini. Kazalište Žar ptica iz Zagreba prvi će put biti s nama sa „šećerom na kraju“: „Tončekom i Točkicom“, sjajnom predstavom snažne poruke za klince i klinceze 5+ te njihove roditelje. 

Onima koji će biti u Festivalskoj dvorani u Krapini dodatnu radost će donijeti umješnost i strast plesnih parova koje nam dovodi naš partner Plesni centar Zagreb by Nicolas. Njihovi će nastupi biti sve tri subote prije predstava, dakle od 19 sati!

Zbog epidemioloških mjera naša je Festivalska dvorana u Krapini s postojećih 530 sjedećih mjesta svedena na svega 170 mjesta na kojima publika smije sjediti. Preporučamo da za tamošnje predstave ulaznice nabavite putem internetske prodaje (ulaznice.hr) ili u pretprodaji na blagajni POU Krapina. Kupujući ulaznicu on-line popunjavate i obrazac o fizičkom zdravlju. Ukoliko ćete krenuti po kartu na blagajnu isti obrazac možete pronaći na našoj internetskoj stranici (gfuk.hr) ili ćete ga popuniti kod kupnje karte. Zahvaljujući Ministarstvu Kulture, Gradu Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji i našim sponzorima cijena ulaznice je i dalje 50 kuna, odnosno 30 kn za dječju predstavu. Ove godine nemamo prodaju karata grupama, a samim time ni grupnih popusta na karte.

            Jedanaesti po redu GFUK I PO ZAGORJU nudi vam također 4 naslova, odreda vrhunske komedije. S jednom od njih, proslavljenim „Dekoraterom“ Lectirum teatra iz Zagreba putujemo i u Grosswarasdorf, odnosno Veliki Borištof za naše gradišćanske Hrvate, dakle prvi put GFUK I VAN ZAGORJA ili još bolje GFUK I PO SVIJETU!

Od srca zahvaljujemo svim načelnicima i gradonačelnicima koji su do sada bili uz nas ugošćivanjem jedne predstave u njihovoj sredini. S proljeća smo trebali u 17 dana festivala, uz 4 predstave u Krapini, gostovati u 27 mjesta diljem naše regije. Posebno hvala gradu Klanjcu i općini Zlatar Bistrica koji su svih 11 godina uz nas, hvala Bedekovčini, Stubičkim Toplicama i Oroslavju, hvala općini Cestica koja će biti prvi put s nama!  Za predstave koje će igrati po Zagorju naši partneri zadržavaju  pravo odluke o visini cijene ulaznice. Vjerujemo da ćete se o tome pravovremeno informirati i na vrijeme nabaviti ulaznicu!

            Još jednom velika hvala svima vama koji se nalazite otisnuti na bilo kojoj stranici ove programske knjižice, vi ste oni koji istinski doprinosite opstanku našeg Glumačkog festivala, a samim tim i opstanku profesionalnih kulturnih sadržaja na području našeg Hrvatskog zagorja!

Vjerna naša publiko zbog vas nastavljamo smjelo i sa osmijehom!

            Vidimo se na prvom jesenskom GFUKU I PO ZAGORJU!

 

                                                                             Predsjednik Kulturne udruge „GFUK“

                                                                                                   Adam Končić