U utorak, 15. ožujka ove godine, službeno je predstavljen program 9. Gfuk-a na tiskovnoj konferenciji u Krapini. Presicu je predvodio direktor festivala Adam Končić, a uz njega su bili suosnivač Gfuk-a Ladislav Prežigalo, direktorica TZ-a Krapine Nedjeljka Vodolšak, glumac Jan Kerekeš te portretist Stjepan Đukić Pišta.

U svom obraćanju okupljenim gostima, Ladislav Prežigalo je istaknuo kako je u proteklih osam godina na GFUK-u više od 500 glumaca odigralo 100-tinjak predstava, koje je pogledalo oko 50.000 posjetitelja. „To su stvarno impozantne brojke koje Gfuk stavljaju ispred svih drugih glumačkih festivala, što dokazuje da smo na pravom putu jer već imamo kultni događaj za kojeg me ljudi ispituju tijekom cijele godine. Uspjeli smo napraviti istinski brend“, naglasio je Prežigalo.

 

Sjajne predstave i novi identitet festivala

Javnosti je i službeno predstavljen ovogodišnji raspored predstava te potpuno novi identittet festivala kojeg je izradio Amulet studio iz Zagreba. I ove godine posjetitelji festivala uživat će u uzbudljivim naslovima domaćih i inozemnih autora među kojima se ističu komedije i satire kao što su „Kaos iza kulisa“ Michaela Frayna, „Diogeneš“ Tituša Brezovačkog te premijerno izdanje predstave „Očeš, nečeš doktor“ slavnog Molièrea, a u izvedbi HNK-a u Varaždinu i Kerekesh Teatra. Najbolje domaće kazališne trupe (od ZGK „Komedije“ i Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba do Karlovačkog „Zorinog doma“ i zagrebačkih „Histriona“) zabavljat če gledatelje sjajnim humorom i odličnim glumačkim izvedbama.

Uvaženi gosti na tiskovnoj konferenciji

Predstavljanje festivala uveličali su svojim prisustvom važni gosti na tiskovnoj konferenciji. Među njima bili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predstavnica grada Krapine Vesna Kunštek te direktorica Turističke zajednice KZŽ-e Ksenija Tomić. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je sljedeće: „Bitno je da se GFUK širi po Zagorju. Da je riječ o dobrom proizvodu svjedoči i činjenica da je posjećenost odlična te da prevladava mlađa publika. Vjerujem da će jubilarni, 10. Gfuk, oko kojeg će se svi još više do godine angažirati, biti još bolji. Do tada, dođite svi na ovogodišnji festival da se svi zajedno dobro zabavimo“.

Mlada glumačka zvijeza Jan Kerekeš unio je dozu humora na tiskovnoj konferenciji kada je odlučio privući publiku za svoju predstavu „Krtice“ izjavom: „Siguran sam da će se publika nasmijati nevoljama jednog domara lokalnog nogometnog kluba NK Žbunj koji muku muči s krticama na nogometnom terenu. Pritom mu dolazi pomoći i odmoći 14 likova, među kojima je i Božo, poznatiji kao sada već kultni, “Policajac z Mača”.

 

Veliki interes javnosti i rezervacije karata

Sve karte prodaju se po cijeni od 50 kuna, osim za grupne posjete od najmanje 20 osoba, kada je cijena karte 40 kuna.

Prodaja je počela u ponedjeljak, 14. travnja, i već prvi dan je prodano 200-tinjak karata. „Ulaznice se prodaju na blagajni POU-a Krapina, radnim danom od 13-17 sati, a na dan predstave ulaznice se mogu kupiti dva sata prije početka, od 18 sati, dakako, ako nije rasprodana izvedba. No, ako je suditi prema prodaji ulaznica u prva dva dana, GFUK će do početka već biti rasprodan,“ naglasio je predsjednik Kulturne udruge GFUK, Adam Končić.

 

Atmosfera na presici je bila odlična, a druženje predstavljača festivala nastavilo se s predstavnicima medija u veselom i opuštenom tonu.

 

 

 

 

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *